Атакували “шахедами” та “Іскандером”: подробиці нічного удару ЗС РФ по Україні

Атакували “шахедами” та “Іскандером”: подробиці нічного удару ЗС РФ по Україні

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській та Сумській областях. Є влучання і поранені, а мешканців Сум закликали закрити вікна після удару по місцевому підприємству.

У ніч проти 30 серпня 2024 року ЗС РФ вдарили по Україні балістичною ракетою “Іскандер” та атакували 18 ударними БпЛА типу “Shahed-131/136”. Про це повідомив командувач повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Для відбиття ворожої атаки залучалися авіація, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

“В результаті протиповітряного бою збито 12 ударних БпЛА “Shahed-131/136″, 4 – локаційно втрачені (упали самостійно). Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській та Сумській областях”, — проінформував він.

Атака на Полтавщину

У ніч проти 30 серпня РФ завдала удару по промисловому обʼєкту у Полтавській області. Про це в Telegram-каналі повідомив очільник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

“Вночі ворог завдав ударів БпЛА по промисловому обʼєкту на Полтавщині”, — зазначив він.

Внаслідок атаки ніхто не постраждав.

Атака на Дніпропетровщину

Вночі над Дніпропетровщиною збивали ворожі “шахеди”, а також територію регіону обстрілювали з РСЗВ “Град”. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

“Шахеди” збили над областю оборонці цієї ночі. Продовжувалися атаки на Нікопольщину. Ворог бив з важкої артилерії, застосовував дрони-камікадзе та скидав боєприпаси з БпЛА. А ще обстрілював з РСЗВ “Град”. Під ударом були Нікополь та Марганецька громада. Пошкоджене підприємство. Люди не постраждали”, — проінформува він.

Авіаудар по Сумах

Російські окупанти в ніч проти 30 серпня завдали авіаудару по місту Суми. Влучання сталося в об’єкт цивільної інфраструктури. Про це повідомив голова Сумської ОВА Ігор Кальченко.

“ЗС РФ завдали авіаційного удару по цивільній інфраструктурі міста Суми, в результаті чого здійнялась пожежа. Внаслідок пожежі спостерігається задимлення повітря в окремих мікрорайонах міста. Тому жителям міста прохання щільно зачинити вікна та двері і по можливості не виходити із приміщень до повної ліквідації наслідків ворожої атаки. Попередньо, в результаті ворожого удару є потерпілі”, — проінформував він.

В обласній прокуратурі повідомили, що внаслідок удару по підприємству в Сумах поранення отримали 9 людей.

Наадаємо, що в кількох регіонах РФ 30 серпня зранку лунали вибухи. Російська ППО збивала безпілотники, які цілили по військових об’єктах в Калугі, Джанкої, Кіровському тощо.

Related posts