Стало відомо, коли США оголосять про великий пакет допомоги для України

Стало відомо, коли США оголосять про великий пакет допомоги для України

Пакет, ймовірно, міститиме боєприпаси класу “повітря-земля” для винищувачів F-16.

Про новий пакет військової допомоги Україні на суму 375 мільйонів доларів США оголосять у середу, 25 вересня, пише”Голос Америки” з посиланням на кількох американських чиновників.

Пакет, ймовірно, міститиме боєприпаси класу “повітря-земля” для винищувачів F-16, заявив виданню представник США. Зазначені ракети дадуть змогу українським пілотам вражати цілі далеко від лінії фронту і зони дії протиповітряної оборони Росії.

Крім того, пакет, найімовірніше, включатиме боєприпаси для HIMARS, патрульні катери та броньовані машини, а також 155-мм і 105-мм снаряди, ракети до комплексів TOW, додав чиновник.
Зазначається, що перелік озброєння ще фіналізується і може змінитися. Це буде найбільший пакет озброєння виділений від початку травня.

Допомога США Україні – що повідомлялося

Нагадаємо, раніше писали, що з травня США не надавали пакети допомоги на суму понад $275 мільйонів.

У серпні, коли ЗСУ почали операцію в Курській області, а окупанти наступали на Донбасі, США відправили в Україну два пакети допомоги на $125 мільйонів.

Президентські повноваження на скорочення озброєнь (PDA) дозволяють США використовувати наявні запаси озброєнь для надання допомоги союзникам у надзвичайних ситуаціях.

Related posts