У Ростовській області зазнав атаки хімкомбінат, який виробляє паливо для ракет – ЗМІ

У Ростовській області зазнав атаки хімкомбінат, який виробляє паливо для ракет – ЗМІ

У ніч проти 23 вересня у місті Каменськ-Шахтинський Ростовської області РФ  було атаковано хімічний комбінат “Каменський”, який, зокрема, виробляє паливо для ракет. Про це 24 вересня з посиланням на власне джерело повідомив Telegram-канал Astra.

За словами співрозмовника видання в екстрених службах регіону, під час нічної роботи ППО було збито дві невстановлені ракети, ймовірно, “Нептун”.

За його версією, унаслідок падіння однієї зі збитих ракет на території підприємства було пошкоджено трубу газопостачання, також поруч спалахнула трава. Постраждалих немає.

Astra зазначає, що дрони вже атакували це підприємство у квітні 2024 року.

Підприємство “Комбінат “Каменський” – одне з найбільших хімічних підприємств півдня Росії, пише Telegram-канал Astra. 2011 року ЦРУ частково розсекретило дані, пов’язані зі створенням у СРСР міжконтинентальної балістичної ракети на твердому паливі РТ-2 (в американській класифікації – SS-13 Savage). У документах ЦРУ комбінат у Каменську-Шахтинському вказано як місце виробництва композитного палива для ракетних двигунів цього типу та розміщення випробувальних установок, ідеться у повідомленні.

Related posts