У ГУР – нова стратегія: журналіст пов’язав бої в Курській області та події в Малі

У ГУР – нова стратегія: журналіст пов’язав бої в Курській області та події в Малі

Україна почала реалізацію нової стратегії проти Росії, щоб не допустити її нових успіхів.

Таку думку висловив в інтерв’ю “Суспільному” журналіст видання The Insider Христо Грозєв, коментуючи операцію України в Курській області та інформацію ЗМІ про ліквідацію бойовиків ПВК “Вагнер” у Малі.

“Те, що сталося в Малі, – це, очевидно, нова стратегія української розвідки. Створення багатополярних фронтів так, щоб Росія не могла втримати успіхи на жодному з них однозначно. І те, що РФ зараз доводиться повертати людей з Африки, це означає, що створюється хаос для них. І втрата довіри до них диктаторів Африки. І це дуже важливо”, – сказав Грозєв.

Як повідомляли, у липні в Малі повстанці-туарегі розгромили десятки солдатів хунти і найманців російської приватної військової компанії “Вагнер”.

Перехідний уряд Республіки Малі заявив, що розриває дипломатичні відносини з Україною, звинувативши країну в підтримці міжнародного тероризму. Україна при цьому відкинула звинувачення. Зокрема, у МЗС нагадали, що саме Україна у ХХ столітті, будучи одним із засновників Організації Об’єднаних Націй, активно підтримувала право народів Африки на незалежність і деколонізацію, зокрема й Республіки Малі.

Також представник ГУР Андрій Юсов у коментарі Financial Times спростував інформацію про причетність української розвідки до розгрому ПВК “Вагнер”.

Related posts