Використання KN-23: у Defense Express пояснили, чому РФ робила паузу у запуску ракет з КНДР

Використання KN-23: у Defense Express пояснили, чому РФ робила паузу у запуску ракет з КНДР

Російські війська п’ять місяців не використовували північнокорейські ракети.

Цієї ночі російські окупанти атакували Україну, використавши чотири північнокорейські ракети KN-23. Командувач Повітряних Сил Микола Олещук зазначив, що вони “хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню”. Одна з них впала на Київщині і вбила двох людей.

У Defense Express зауважили, що після паузи в 5 місяців Російська Федерація відновила використання північнокорейських ракет для ударів по Україні і поступово нарощує їхні запуски.

Експерти нагадали, що перший епізод застосування цих ракет після тривалої паузи відбувся 31 липня. Тоді КN-23 не долетіла до цілі. Наступний випадок стався 6 серпня цього року, коли одна з північнокорейських ракет впала під Броварами, оскільки розвалилась у повітрі.

“На цьому тлі можемо припустити, що цю паузу в 5 місяців ворог міг використати для робіт по доопрацюванню KN-23 або ж для напрацювання нової тактики використання цього озброєння для ударів по Україні”, – вважають у Defense Express.

Використання Росією KN-23

Північнокорейські ракети KN-23, якими РФ обстрілює Україну, дуже нагадують російські “Іскандери”, заявив старший експерт з безпеки каліфорнійського дослідницького центру RAND Брюс Беннет.

На його думку, майже напевно росіяни надали допомогу Північній Кореї в розробці цієї ракети.

Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу Роман Світан, припускає, що ракети КНДР запускають саме північнокорейські інженери.

Related posts