Одна з наймасованіших атак РФ: експерт пояснив нову тактику росіян

Одна з наймасованіших атак РФ: експерт пояснив нову тактику росіян

За його словами, пуски БПЛА здійснювали відразу з чотирьох напрямків.

Російські окупанти вже розпочали практику обстрілів України з усіх сторін, каже авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко.

“У ворога немає серйозних перемог на фронті, тому удар по столиці України був би такою собі кісткою для російського воєнізованого суспільства, що хоча б якісь успіхи є, якщо не в боротьбі зі Збройними силами, то хоча б в боротьбі з мирним населенням”, – сказав він в ефірі телемарафону.

За його словами, загалом тактика ворога не змінилася. “Але росіяни вже почали використовувати обстріли України з усіх сторін. Цим характерний вчорашній обстріл – пуски здійснювали з чотирьох напрямків. Перший – аеродром Сеща, це Брянська область в Білорусі. Це атака на північ. Другий – Курськ, це північний схід. Далі – Єйськ і поряд з ним Приморсько-Ахтарськ. Це фактично східний напрямок”, – пояснив експерт.

Романенко підкреслив, що з усіх напрямків летіли “шахеди”, таким чином ворог випробовує нашу ППО на міцність з усіх напрямків. Він також додав, що окупанти використовують різні тактичні прийоми для зменшення втрат, але поки їм це не вдається.

Масована атака дронів

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 31 липня росіяни здійснили одну з наймасованіших за всю війну дронову атаку.

За даними Повітряних сил Збройних сил, загалом армія РФ запустила 89 ударних дронів та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Всі цілі знищила протиповітряна оборона.

В українській розвідці зазначили, що тієї ночі окупанти використали багато відволікаючих безпілотників без вибухової частини.

Related posts