СБУ затримала чоловіка, якого підозрюють у корегуванні російських ударів по Сумській і Вінницькій областях

СБУ затримала чоловіка, якого підозрюють у корегуванні російських ударів по Сумській і Вінницькій областях

Служба безпеки України затримала 23-річного чоловіка, який, за інформацією слідства, є агентом військової розвідки РФ. За інформацією пресслужби СБУ, він коригував повітряні удари ворогом по Вінницькій і Сумській областях.

Як стверджують правоохоронці, затриманий є контрактником однієї з військових частин України, який у травні цього року самовільно покинув місце служби.

Швидкого заробітку фігурант шукав у Telegram-каналах, де російські спецслужби й запропонували йому легкі гроші в обмін на співпрацю, ідеться в повідомленні.

За інформацією слідства, спочатку чоловік відстежував вогневі позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території Вінницької області, а згодом шпигував за військовими в Сумській області.

Для виконання завдання затриманий орендував квартиру на два тижні неподалік російського кордону, повідомили в СБУ.

Як стверджують правоохоронці, фігурант видавав себе за військового, намагався ввійти в довіру до місцевих жителів і зібрати інформацію про українських бійців.

Також чоловік фотографував військові об’єкти й позначав їхні координати на електронних мапах, які передавав ворогу, ідеться в повідомленні.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру за двома статтями – “державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану” й “дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану”.

У разі доведення провини йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Related posts