Дрони роблять справжню революцію у веденні війни в Україні, – австрійський полковник

Дрони роблять справжню революцію у веденні війни в Україні, – австрійський полковник

За словами військового, ЗСУ вже написали військову історію своїми досягненнями.

Наразі дрони є визначальними для ведення сучасної війни. Їх використовують на воді, суші, в повітрі, а також в інших сферах, таких як космос. Таку думку висловив полковник служби генерального штабу Австрії Маркус Райснер в інтерв’ю “Укрінформу”.

 

“І це має вирішальне значення, якщо пригадати, що ми неодноразово переживали події в історії військової справи, які порівнювали з революціями. Наразі ведуться дискусії, чи переживаємо ми еволюцію у веденні війни чи революцію? Я переконаний, що ми переживаємо справжню революцію, тому що ці системи зараз мають суттєвий вплив на спосіб ведення війни”, – вважає полковник австрійської армії.

За його словами, помітно, що Збройні Сили України багато чому навчилися за короткий проміжок часу порівняно із західними арміями, які здивовано спостерігають за цими подіями. Він підкреслив, що західні збройні сили “поки що не зробили жодних висновків, які б проявилися в структурних змінах або в закупівлях для власних потреб”.

“Якщо поглянути на боротьбу українських Збройних сил протягом останніх семи фаз, як я їх представив, то вони вже написали військову історію своїми досягненнями. Про це треба чітко говорити. По-перше, звичайно, завдяки відповідній підготовці до можливого конфлікту, коли Україна завжди говорила, що росіяни спробують знову, хоча Захід казав: ні, ні, ви суттєво помиляєтесь. Але було глибоке переконання, що Росія не заспокоїться, і що після захоплення Криму та вторгнення на схід України вона повернеться по нові території. І це справді так і сталося”, – наголосив Райснер.

Військовий підкреслив, що Україні вдалося трансформувати свою армію.

“…А ви знаєте, яким був стан ЗСУ до 2014 року – за дуже короткий проміжок часу та підготувати їх до боротьби проти переважаючого супротивника. Окрім цього, те, що постачалося Україні, часто було “латанням дірок”. Відбувалися великі політичні дискусії про те, коли надавати те чи інше обладнання, в яких обсягах і так далі. І ці затримки неодноразово призводили до того, що Україна не отримувала те, що могло би мати вирішальне практичне значення, коли їй це було найбільш потрібно”, – зауважив полковник.

Як приклад, Райснер навів минулорічний літній наступ, на який багато хто сподівався, проте Україна, за його словами, втратила місяці через процес прийняття політичних рішень щодо постачання зброї.

“Потім були ще додаткові фактори, як, наприклад, витік через Discord – коли американський солдат оприлюднив інформацію, яка фактично дала Росії повне уявлення про ситуацію. І все це призвело до того, що коли наступ почався, то українські війська фактично потрапили прямо в пастку росіян”, – підсумував військовий.

Використання дронів на війні в Україні

Раніше видання BBC описало “війну майбутнього”. Експерти кажуть, що безпілотники, які колись відігравали другорядну роль у війні, наразі є головним компонентом на фронті поблизу з піхотою та артилерією.

Також українська розвідка показала новітню зброю, завдяки якій було знищено російський Су-57. За словами військових, вони використовують дрони тактичного ураження, така новітня зброя максимально шкодить окупантам.

Related posts