Перші F-16 будуть в Україні влітку, вони захищатимуть Харків – The Guardian

Перші F-16 будуть в Україні влітку, вони захищатимуть Харків – The Guardian

Перші винищувачі F-16 прибудуть в Україну влітку. Найімовірніше, ці літаки захищатимуть Харків від російських ударів. Про це 20 червня написало видання The Guardian.

Посилаючись на слова командувача військово-повітряних сила Нідерландів генерала Арнуда Столлманна, британська газета повідомила, що перші винищувачі F-16 піднімуться в небо над Україною вже цього літа. Водночас він зазначив, що навчання пілотів і наземного персоналу для експлуатації літаків – непросте.

“Навчання проходять не лише пілоти, технічний персонал також потребує ретельного інструктажу. Ми проводимо комплексну підготовку, щоб вони могли ефективно обслуговувати літак. Тому все має бути в комплексі”, – пояснив командувач.

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен також запевнила, що перші постачання літаків мають відбутися цього літа, і відкинула критику щодо затримок темпів навчань українських пілотів.

“F-16 дійсно набагато складніші, ніж системи, які досі використовували українські ВПС… Ви не можете просто перестрибнути через кілька етапів, ви маєте пройти кожен із них, але ми також хочемо передати їх якомога швидше”, – повідомила міністерка.

The Guardian із посиланням на українські джерела повідомляє, що винищувачі F-16, зокрема, захищатимуть Харків від постійних ударів КАБ.

Related posts