В окупованому Енергодарі росіяни засудили до 12 років позбавлення волі працівника ЗАЕС Сергія Спартесного

В окупованому Енергодарі росіяни засудили до 12 років позбавлення волі працівника ЗАЕС Сергія Спартесного

В тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області російські силовики засудили за нібито шпіонаж 62-річного працівника Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) Сергія Спартесного. Чоловіка тримали у полоні понад рік.

Про це 20 вересня повідомила так звана прокуратура Республіки Крим.

Зазначається, що росіяни інкримінували Сергію Спартесному шпіонаж за збір марок та реєстраційних знаків автівок працівників правоохоронних органів РФ. Російські силовики стверджують, що працівник ЗАЕС нібито передавав ці дані Службі безпеки України.

Так званий суд тимчасово окупованої частини Запорізької області призначив Спартесному 12 років позбавлення волі. Достеменно про місцеперебування та стан чоловіка — невідомо.

Раніше міський голова Енергодара Дмитро Орлов повідомив, що окупанти повідомили про винесення звинувачення 62-річному працівнику Запорізької АЕС Сергію Спартесному.

Що відомо про викрадення цивільних на окупованих територіях Запорізької області

  • 17 квітня ГО “Медійна ініціатива за права людини” повідомила, в тимчасово окупованому Енергодарі росіяни дев’ять місяців утримують у полоні в місцевому відділку поліції працівника Запорізької атомної електростанції Сергія Спартесного, якому понад 60 років. Стан здоров’я чоловіка достеменно невідомий.
  • 12 квітня Інститут масової інформації повідомив, що росіяни викрали та майже 8 місяців утримують у полоні журналістку Анастасію Глуховську з тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області. Спроби рідних розшукати жінку виявились марними, адже окупанти не надають жодних даних про її стан та місцеперебування.

Related posts