Прем’єр Грузії в Берліні заявив, що Тбілісі дуже підтримує Україну

Прем’єр Грузії в Берліні заявив, що Тбілісі дуже підтримує Україну

Народи України та Грузії пов’язують “особливі відносини”, і розбіжності влади не можуть перешкодити цьому. Про це прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив на брифінгу після виступу в Берліні, де відбувається Ukraine Recovery Conference 2024. Відео опубліковано на його сторінці у Facebook.

За його словами, між керівництвом держав “є труднощі”, серед яких – відкликання посла України із Грузії і “фактичне вислання посла Грузії в Україні” влітку 2023 року.

“Я б сказав, що це були необґрунтовані кроки, але, звісно, це не завадить нашому прагненню надати максимальну допомогу українському народу. Жодні політичні рішення не можуть завадити нашій відповідальності дбати про український народ”, – цитує главу грузинського уряду Sova.

Кобахідзе запевнив, що Грузія й далі надаватиме підтримку відновленню України в межах наявних ресурсів, сказав він, виступаючи до цього на конференції за участю глав країн ЄС.

“Народи Грузії й України об’єднує не тільки схожий досвід та міцні дружні зв’язки, а й спільні прагнення щодо європейської інтеграції. Ми віримо, що український народ незабаром досягне миру, і ми разом відсвяткуємо наше повноправне членство у Європейському союзі”, – зазначив він, наголосивши, що Україна – дружня країна для Грузії, а український народ – “наші друзі”.

Related posts