Спікер Палати представників США Джонсон підтримав дозвіл для України бити по Росії американською зброєю

Спікер Палати представників США Джонсон підтримав дозвіл для України бити по Росії американською зброєю

Спікер Палати представників США Майк Джонсон висловився за надання Україні можливості завдавати ударів по території РФ американською зброєю. Відео коментаря Джонсона опублікувала 22 травня в Х кореспондентка “Голосу Америки” Катерина Лісунова.

Лісунова нагадала Джонсону, що його колеги з комітету Палати представників із розвідки опублікували заяву, в якій закликають дозволити Україні використовувати американське озброєння по військових об’єктах на території Росії.

Вона запитала спікера, підтримав би він таку ідею чи ні, адже зараз Україна має американське озброєння, але водночас є обмеження на його застосування.

“Я думаю, їм [адміністрації президента США Джо Байдена й Пентагону] потрібно дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне. Вони [ЗСУ] повинні мати можливість дати відсіч. І я думаю, що ми намагаємося контролювати зусилля на мікрорівні, і це не дуже добра політика для нас”, – відповів Джонсон.

20 травня група із 13 конгресменів надіслала листа міністру оборони США Ллойду Остіну, закликавши Пентагон дозволити Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях на території РФ. Документ опублікували в Х комітету Палати представників США з розвідки.

Зокрема, конгресмени закликали дозволити Україні використовувати американську зброю для завдання ударів по стратегічних цілях на території РФ “за певних обставин”.

Related posts