Росіяни з вечора й до ранку тероризували Україну дронами. У ЗСУ розповіли про результат роботи ППО

Росіяни з вечора й до ранку тероризували Україну дронами. У ЗСУ розповіли про результат роботи ППО

Починаючи з вечора 25-го й до ранку 26 жовтня військові країни-агресора РФ атакували Україну ракетами різних типів, ударними безпілотниками Shahed і дронами невстановленого типу – загалом зафіксовано 98 цілей. Про це в Telegram повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Окупанти випустили по Україні три балістичні ракети Іскандер-М/KN-23 із території Криму, дві керовані авіаційні ракети Х-59 із повітряного простору в Брянської області РФ, дві ракети невстановленого типу з Бєлгородської області й 91 БПЛА з районів російських міст Курськ і Орел.

У ПС уточнили, що ракетами ворог ударив по об’єктах цивільної інфраструктури Дніпра та Сумської області.

За даними українських військових, станом на 12.00 збили 44 дрони у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій областях, а також у Курській області РФ.

“Один БПЛА вийшов із повітряного простору в напрямку Білорусі. 44 російських безпілотники локаційно втрачено, ще один ворожий БПЛА – у повітряному просторі України”, – ідеться в повідомленні.

Один із російських дронів увечері 25 жовтня влучив у 25-поверховий будинок у Солом’янському районі Києва, унаслідок чого загинула дівчинка 2009 року народження, ще шестеро осіб постраждало. У передмісті столиці в Бориспільському районі внаслідок атаки загинула одна людина, повідомили в ДСНС.

У Дніпрі внаслідок ракетного обстрілу загинуло четверо осіб, серед яких – дружина й донька поліцейського. Окупанти пошкодили також обласну клінічну лікарню імені Іллі Мечникова – один із найстаріших багатопрофільних лікувальних медичних закладів України й центр спеціалізованої хірургічної допомоги.

Унаслідок дронової атаки у Хмельницькій області пошкоджено готель і вікна кількох житлових будинків, начальник ОВА Сергій Тюрін повідомляв про часткове знеструмлення обласного центру.

Related posts