Зеленський емоційно прокоментував обстріл українських міст

Зеленський емоційно прокоментував обстріл українських міст

Агресора необхідно змусити припинити терор та війну

Володимир Зеленський емоційно прокоментував масовану ворожу атаку на українські міста, яка сталася пізно ввечері у п’ятницю 25 жовтня. За словами президента, “російські вбивці повернулися до своєї звичайної справи”.

Відповідний пост було опубліковано на офіційній сторінці Зеленського у Фейсбук. Він наголосив на тому, що агресію з боку РФ реально зупинити лише рішучими діями.

“Після всього, сказаного в Казані, російські вбивці повернулись до своєї звичної справи. І це ще раз доводить, що не розмовами може бути зупинена агресія, а тільки рішучими діями на захист держави і народу, проти яких розвʼязана війна”, — йдеться у повідомленні.

Зеленський приніс співчуття рідним та близьким усіх загиблих під час ворожої атаки та наголосив, що кровопролитна війна на території України – це справа рук всього одного винуватця – Москви.

“За минулий вечір і ніч російські війська завдали ударів по Києву, Дніпру, Сумщині, Хмельницькій області та іншим нашим регіонам. У Дніпрі пошкоджено одну з найважливіших лікарень України — лікарню імені Мечникова — і звичайні житлові будинки. На жаль, троє загиблих, і серед них дитина. В Києві цей російський удар забрав життя дівчинки – їй було лише 14 років. Мої співчуття рідним та близьким. Багато поранених від цих ударів. Усім їм надано необхідну допомогу.

Вже третій рік триває ця війна, яка має лише одного винуватця – Москву. Саме тому потрібен такий тиск на агресора, який здатен змусити його до припинення терору і війни. Надійні мир та безпека здобуваються лише завдяки силі та рішучості”, — наголосив президент.

Нагадаємо, пізно ввечері 25 жовтня росіяни двома балістичними ракетами вдарили по Дніпру. Під ударом знаходилася одна з міських медичних установ та житлова забудова. Загинуло троє людей, серед яких дитина, і ще 19 отримали поранення.

Зазначимо, що “дісталося” не лише Дніпру. Вечір п’ятниці, 25 жовтня, не став тихим і спокійним для мешканців Києва — російські ударні дрони атакували столицю і один із безпілотників потрапив у житлову багатоповерхівку, внаслідок чого почалася велика пожежа.

Як відомо, у Києві регулярно чують вибухи через російські атаки. Так, тільки в ніч на 25 жовтня у Києві була 15-та повітряна атака на столицю з початку місяця, і засобами ППО були знешкоджені до півтора десятка дронів. Через атаки Росії на Київ уламки дронів знаходять прямо посеред парків.

Related posts