Міненерго України прокоментувало дані про підготовку РФ ударів по об’єктах ядерної енергетики

Міненерго України прокоментувало дані про підготовку РФ ударів по об’єктах ядерної енергетики

Україна передала Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) інформацію щодо підготовки Росією ударів по українських об’єктах ядерної енергетики. Про це 22 вересня повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі національного телемарафону, який транслював канал “Рада”.

“Ураження цих об’єктів створює високий рівень ризиків ядерного інциденту, який матиме глобальні наслідки. Тому відповідну інформацію від спецслужб уже передано міжнародним партнерам. Також цю інформацію передано міжнародній організації МАГАТЕ, яка слідкує за радіаційною безпекою”, – розповів Колісник.

За його словами, масована російська атака 26 серпня показала, що окупанти свідомо б’ють по об’єктах і підстанціях, від яких залежить робота атомних електростанцій.

“Тому Міненерго на виконання доручення Офісу президента співпрацює максимально з МАГАТЕ, щоб міжнародні партнери, агентства розширили свою моніторингову місію на інші об’єкти енергетичної сфери, саме на ключові підстанції. Є перші вже результати, робота в цьому напрямку ведеться і досить активно”, – наголосив енергетик.

Related posts