“Другий Місяць”. Незабаром у Землі з’явиться ще один супутник

“Другий Місяць”. Незабаром у Землі з’явиться ще один супутник

Наприкінці вересня Землю почне тимчасово супроводжувати ще один супутник – невеликий астероїд 2024 PT5. Про це 20 вересня повідомила CBS News.

Так званий “мінімісяць” обертатиметься навколо Землі з 29 вересня до 25 листопада, зазначено в матеріалі.

Щоб визначити подальший шлях астероїда, вчені Мадридського університету Комплутенсе відстежували його орбіту протягом 21 дня. У дослідженні, опублікованому в Research Notes of the AAs ідеться про те, що 2024 PT5 належить до поясу астероїдів Арджуна, який обертається навколо Сонця. Утім гравітаційне тяжіння Землі притягне астероїд до себе.

Час від часу Земля притягує різні об’єкти, але зазвичай вони зникають, не зробивши й повного оберту навколо планети.

2024 PT5 обертатиметься навколо Землі у формі підкови, після чого повернеться до геліоцентричної енергії, тобто знову буде рухатися навколо Сонця, як інші планети нашої галактики.

Професор Карлос де ла Фуенте Маркос розповів Space.com, що небесне тіло стає “мінімісяцем”, якщо наблизиться до Землі приблизно на 2,8 млн миль (4,5 млн км) зі швидкістю приблизно 2,2 тис миль/год (3 540 км/год).

За його словами, побачити супутник зможе не кожен, адже об’єкт – надто малий і тьмяний, щоб спостерігати за ним через звичайні телескоп чи бінокль.

Related posts