Росіяни намагаються взяти Вугледар в оточення, – DeepState

Росіяни намагаються взяти Вугледар в оточення, – DeepState

Повідомляється, що останніми днями ситуація суттєво погіршилася.

Російські війська намагаються здійснити оточення міста Вугледар Донецької області, повідомляє моніторинговий проект DeepState, який відстежує актуальну ситуацію на фронті.

“Останніми днями ситуація суттєво погіршилася”, – йдеться в повідомленні.

Серед причин називається відмова від ротації 72 ОМБр, яка змусила керівництво ввести допоміжні резерви з сил територіальної оборони. За даними DeepState, ці сили “не змогли впоратися з натиском ворога”:

“Присутній у смузі штурмовий батальйон через це змушений був розширити смугу батальйонного району оборони”.

У DeepState додали, що раніше посипалася й оборона 58 ОМПБр у Пречистівці:

“Через незапланований відхід на “кращі рубежі” відбувається огинання ворогом правого флангу Вугледарського угруповання. Тепер ще кац*пи на БМП почали прориватися через бойові порядки вище від Пречистівки в напрямку Богоявлення, перерізаючи логістику в місто”.

Бої за Вугледар – що повідомлялося

Нагадаємо, раніше майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман заявив, що російські окупанти намагатимуться з півночі оточити Вугледар, і це вже не вперше, коли Росія намагається реалізувати відповідний план:

“Це панівні висоти, там уже побудована система захисту. Коли вони тікали, то кидали техніку, навіть з паливом танки були, з боєкомплектом”.

Related posts