Під час атаки на Україну “Шахеди” заходили на територію Білорусі, – “Гаюн”

Під час атаки на Україну “Шахеди” заходили на територію Білорусі, – “Гаюн”

Під час “прольотів” авіація в повітря не піднімалася.

Під час атак РФ по Україні кілька дронів залітали на територію Білорусі. Про це повідомляє моніторинговий Телеграм-канал “Беларускі Гаюн”.

“Росія в черговий раз проводить масштабну повітряну атаку проти України, під час якої, протягом ночі і ранку, крім БпЛА були і десятки запусків ракет “Кинджал”, – пише ресурс.

Зазначається, що за минулу ніч, за даними одного з ресурсів, дрони-камікадзе типу “Шахед” тричі заходили на територію Білорусі.

“Повідомляється, що це відбувалося близько 03:26, 03:33 і 04:14 – кожен у районі Поліського радіаційно-екологічного заповідника, Брагінського і Лоєвського районів… Вночі авіація ВПС РБ не піднімалася. Черговий гелікоптер з Мачуліщей і винищувач з Барановичів були підняті в районі дев’ятої ранку і спрямовані на південь країни”, – пише “Беларускі Гаюн”.

Атака РФ на Україну – що відомо

Російська окупаційна армія з ночі атакує Україну “Шахедами”, рано вранці до них приєдналися ракети. Окупанти запускали їх як з бомбардувальників, так і з ракетоносіїв у Чорному морі. Унаслідок атаки сталося пошкодження енергетичних об’єктів, уже відомо про двох загиблих і п’ятьох поранених людей.

Зокрема, за даними мера Луцька Ігоря Поліщука, сьогодні вранці окупанти влучили в житлову п’ятиповерхівку, внаслідок чого вже відомо про одну загиблу людину. За даними голови Запорізької ОДА Івана Федорова, в області також загинула людина – ворог завдав удару поруч із приватним будинком.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак, зранку агресор масовано атакував область. Вибухи прогриміли в Дніпровському та Криворізькому районах. За попередніми даними, загинув 69-річний чоловік, сталося кілька загорянь.

Related posts