Відомий український комік оскандалився жартом про війну і мусульман: його захейтили

Відомий український комік оскандалився жартом про війну і мусульман: його захейтили

Його перевірять правоохоронні органи.

Український комік Антон Стенюк провів свій перший сольний виступ, який супроводжувався скандалом. Обурення викликав один із жартів коміка, який виявився для багатьох невдалим.

Під час свого стендапа Стенюк іронізував на тему релігійних конфліктів, ставлячи собі питання, “чому православні вбивають православних, якщо є багато мусульман”.

“Ця війна – це просто нонсенс, я не знаю, як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли у світі так багато мусульман. Я не кажу, що треба вбивати мусульман, я адекватна людина, я розумію, що це зараз не на часі, і тим паче цим уже займаються іудеї, але тим не менше”, – висловлювався Стенюк під час виступу.

Жарт викликав негативну реакцію у частини публіки. Голова Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що такі висловлювання не можна вважати жартом, тому що “це випад проти людей на основі їхньої віри”.

“Шкода, що в цьому випадку вказувати на цього негідника, який дозволяє собі цинічно ображати своїх співгромадян, доводиться мені, громадянину України, який сповідує іслам”, – обурився Чубаров.

Пізніше до ситуації долучився омбудсмен Дмитро Лубінець, який повідомив, що надіслав заяву в правоохоронні органи з проханням перевірити дії коміка. Якщо буде доведено факт порушення закону, гумористу може загрожувати відповідальність за статтею 161 КК України.

Відомий український комік оскандалився жартом про війну і мусульман: його захейтили

Реакція Антона Стенюка

Після скандалу Антон Стенюк вибачився перед усіма, кого могли зачепити його слова. Він підкреслив, що не хотів нікого образити і вже видалив відео свого виступу з різних платформ. Комік також висловив готовність понести відповідальність за свої слова.

“Я щиро прошу вибачення перед усіма, кого могли образити мої слова під час мого сольного концерту, який був опублікований на YouTube. Один із моїх жартів був недоречним і неприпустимим, і я глибоко шкодую, що міг образити багатьох людей, зокрема представників мусульманської спільноти. Я не мав на меті принизити когось або ображати за релігійною ознакою”, – заявив Стенюк.

Related posts