Україна отримає від США специфічні снаряди, які завжди в дефіциті, – аналітики

Україна отримає від США специфічні снаряди, які завжди в дефіциті, – аналітики

Снаряди RAAM стануть в пригоді і в обороні, і в наступі.

У новому пакеті американської допомоги серед іншого будуть 155-мм снаряди RAAM, призначені для дистанційного мінування. Це те, що дійсно потрібно зараз Силам оборони, пише Defense Express.

Скільки саме снарядів цього типу буде надано, наразі не зрозуміло, адже точні цифри Пентагон не розкриває через секретність. Ймовірно йдеться про кілька тисяч одиниць, але не більше 10 тисяч.

Як пояснюють аналітики, кожен такий снаряд містить дев’ять протитанкових мін, які можливо дистанційно розмістити на дистанції до 17,6 км. Це вкрай важливо в ситуаціях, коли потрібно оперативно мінувати шляхи підходу ворожих поповнень, як, наприклад, зараз у Курській області.

Але і під час позиційного протистояння такі снаряди теж є корисними, адже дають змогу швидко замінувати маршрут чергового наступу противника.

Що правда, ці міни мають вбудований таймер самоліквідації. В залежності від моделі міни самознищуються через 4 або 48 годин. Тож вибудувати за їх допомогою довготривалу оборону не вийде.

Війна в Україні: останні новини

Як писали, Білорусь стягує війська до кордону з Україною. Напередодні Лукашенко звинуватив Україну в порушенні повітряного простору Білорусі.

Також ми розповідали про три ключові наслідки для війни від українського наступу в Курській області. І підйом бойового дух українців – це навіть не найголовніше.

Related posts