Шукали F-16: авіаційний експерт пояснив масовану атаку дронів на Київ

Шукали F-16: авіаційний експерт пояснив масовану атаку дронів на Київ

Масована атака дронами на Київ відбулася в ніч на 31 липня.

У ніч на 31 липня російські окупанти запустили по Києву десятки дронів через інформацію про F-16, заявив в ефірі “Київ24” авіаційний експерт Костянтин Криволап.

“Те, що було над Києвом – близько 40 дронів. Певну кількість з них збивали, а інша сама по собі приземлялася. Я думаю, там був мікс з “Шахедів” та нових дронів “Гербера”. Що вони тоді шукали – на мою думку, шукали саме, на яких аеродромах навколо Києва можуть бути розташовані F-16. І в цей час росіяни підійняли шість Ту-95МС з Оленьї, підіймався навіть Міг-31 з “Кинджалом”. Вони готувалися до удару, але нічого такого не знайшли”, – сказав Криволап.

Він також зазначив, що у той момент F-16 навряд працювали по повітряних цілях, оскільки люди б це почули.

“Ми ж чули лише роботу наших мобільних вогневих груп навіть не ракетами. Тому я відношусь до цього більш скептично. Чи були в цей момент F-16 в Україні? Можливо й були…”, – додав Криволап.

Експерт також розповів, чи змінилася російська тактика з точки зору повітряних атак після офіційного повідомлення про прибуття до України західних винищувачів F-16.

“Удари КАБами у тій кількості, в якій і були. Середнє значення так і зберігається. На Росії зараз пожежа – вони хочуть збити хоча б один F-16. Можливо деякі ЗМІ там навіть вже й збили. Для них важливий не сам літак, а сам факт, що вони змогли, зробили, їм нічого не страшно. Однак, насправді вони зараз чудово розуміють всю небезпеку від F-16. Я думаю, що найближчим часом ми побачимо вже знищення ППО й інші цікаві події”, – пояснив Криволап.

F-16 в Україні: важливі новини

Напередодні аналітики Defence Express заявили, що навіть якби Україна отримала одразу всі 79 обіцяних літаків F-16, то все одно не змогла б  їх використовувати. Ключові причини – відсутність пілотів та запчастин до літаків.

Тим часом в Держдепі на тлі передачі винищувачів уточнили позицію американців стосовно дозволу на удари вглиб території РФ. Зокрема, там заявили, що постійно оцінюють безпекову ситуацію та потреби ЗСУ.

Related posts