Армія Ізраїлю повідомила про ракетну атаку з боку Ірану. Відомо про майже 500 ракет

Армія Ізраїлю повідомила про ракетну атаку з боку Ірану. Відомо про майже 500 ракет

Армія Ірану запустила зі своєї території ракети у бік Ізраїлю. У Тель-Авіві та багатьох інших містах країни оголошено повітряну тривогу. Про 1 жовтня повідомила пресслужба ЦАХАЛ у соцмережі X.

Військові закликали цивільних спуститися в укриття.

“Система протиповітряної оборони повністю працездатна, виявляючи та перехоплюючи загрози скрізь, де це необхідно, навіть у цей момент. Однак захист не герметичний, і тому важливо дотримуватись інструкцій Командування тилу. Ви можете почути вибухи, які можуть бути результатом перехоплень чи ударів, – зазначили у ЦАХАЛ.

Речник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі звернувся у відеозверненні до ізраїльтян, опублікованому у Telegram. Він попросив усіх ізраїльтян зберігати спокій, пильність і точно виконувати вказівки командування Армії оборони Ізраїлю.

Хагарі наголосив, що ЦАХАЛ робить все необхідне для захисту цивільного населення і повністю готовий як до оборони, так і до атаки у відповідь, і знаходиться в стані максимальної готовності.

Як повідомляє The Jerusalem Post , Іран випустив близько 500 ракет по Ізраїлю. Відомо про два прямі влучення, одне з яких – в Тель-Авіві.

Є інформація про чотирьох загиблих.

Іран заявив, що якщо Ізраїль помститься, відповідь Тегерана буде “більш нищівною та руйнівною”, посилаючись на державне телебачення Ірану, повідомляє The Times of Israel.

Революційна гвардія Ірану стверджує, що запуски ракет є помстою за вбивство Ісмаїла Ханії (лідер “Хамас”), Хасана Насралли (лідер “Хезболли”) та Аббаса Нілфорушана (іранський воєначальник, бригадний генерал КВІР).

Через іранський удар по Ізраїлю призупинено авіасполучення, повідомляє агентство Reuters. Свій повітряний простір закриває і Ірак.

Президент США Джо Байден наказав американським військовим допомагати в обороні Ізраїлю від атак Ірану та збивати ракети, націлені на країну, посилаючись на Білий дім пише The Times of Israel .

Наразі ракетний удар Ірану по Ізраїлю завершився. Вибухи тривали близько години.

Related posts