Урсулу фон дер Ляєн переобрали главою Єврокомісії

Урсулу фон дер Ляєн переобрали главою Єврокомісії

Депутати Європейського парламенту 18 липня переобрали на другий строк президентку виконавчого органу ЄС – Єврокомісії – Урсулу фон дер Ляєн. Засідання транслювали в Х.

За неї проголосував 401 депутат, проти – 284, 15 парламентаріїв утрималися.

“Європа зараз стоїть перед вибором. Вибором, який сформує нашу роботу протягом наступних п’яти років і визначить наше місце у світі упродовж наступних 50 років. Вибір полягає в тому, формуватимемося ми під впливом подій і світу навколо нас чи об’єднаємося й самостійно будуватимемо наше майбутнє”, – сказала фон дер Ляєн, виступаючи в Європарламенті перед голосуванням.

Перед голосуванням фон дер Ляєн презентувала свою програму на строк до 2029 року. Вона також заявила, що країни ЄС мають створити оборонний союз паралельно з НАТО. Вона закликала їх “чітко визначитися” і сформувати власний альянс, зберігаючи участь у НАТО. Крім того, вона розкритикувала прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який робить “мирні ініціативи” нібито від імені ЄС, а також пообіцяла закріпити перехід країн-членів на поновну енергію, що дасть змогу ЄС остаточно позбутися російських енергоносіїв.

Related posts