США й Україна обговорюють дозвіл на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території Росії – Держдеп

США й Україна обговорюють дозвіл на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території Росії – Держдеп

США ведуть розмови з Україною щодо дозволу на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території вглиб країни-агресора Росії. Про це розповів заступник помічника державного секретаря США Крістофер Сміт у коментарі “Голосу Америки”, опублікованому 10 липня.

Він відповів на запитання, чи розглядає Вашингтон звернення президента України Володимира Зеленського щодо такого дозволу. За словами Сміта, США “ретельно й тісно співпрацюють з українськими колегами, щоб адаптувати й налаштувати допомогу у сфері безпеки”.

“Ці дискусії тривають. Я не хочу “телеграфувати” будь-які наші удари росіянам, але ми ретельно працюємо з Україною над цим критичним питанням і продовжуватимемо тісно співпрацювати”, – сказав він.

Сміт зазначив, що США “найрішучішим чином” засуджують напади Росії на цивільне населення і будуть робити все можливе, щоб допомогти Україні протистояти загрозам або в повітрі, або вдарити по них там, де вони виникають.

Американський дипломат висловив свої співчуття народу України через обстріл лікарні “Охматдит”

.

Related posts