Постпред України при ООН: Дітей, яких Росія не може викрасти і промити їм мізки, вона вбиває

Постпред України при ООН: Дітей, яких Росія не може викрасти і промити їм мізки, вона вбиває

Росія навмисно вбиває українських дітей і не бажає ніяких мирних переговорів. Про це заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, засідання транслював YouTube-канал ООН.

“У кріслі голови цього засідання сидить представник злочинного режиму. Він уже весь просякнутий кров’ю. Вчора Російська Федерація умисно атакувала найбільш вразливих та беззахисних людей у будь-якому суспільстві – дітей із раком та інших людей з загрозливими для життя захворюваннями”, – сказав він.

Кислиця зазначив, що навіть у часи миру такі діти стикаються з величезними викликами і вимагають особливого догляду і піклування.

“Росія знову продемонструвала свої викривлену версію співчуття дітям атакувавши “Охматдит” ракетою X-101″, – заявив Кислиця. Він показав знімки з відеозапису, де видно траєкторію ракети, а також фото залишків ракети на території лікарні. На основі попередньої оцінки, окремі об’єкти є компонентами ракети типу повітря-земля яка була використовується Російською Федерацією і є на її озброєнні, сказав постпред України при ООН.

“Ми почули професійну оцінку довгострокових наслідків для сотень серйозно хворих дітей від експерта. Ці наслідки включають фізичні страждання та психологічні страждання”, – сказав Кислиця.

Він зазначив, що від самого початку Росія зосередила свою увагу на дітях.

Не забуваймо, що зусилля, яких Росія докладає, щоб завдати шкоди українським дітям, були основним аспектом агресії з самого початку. Дітей, яких Росія не може викрасти та промити їм мізки, Росія вбиває. Не забуваймо, що Росія не відчуває ані найменшого сорому за злочини, які її збройні сили вчинили проти дітей”, – сказав він.

Кислиця зазначив, що атака на дитячу лікарню – це чітка демонстрація небажання РФ брати участь у будь-яких мирних переговорах.

“Росія ще як рак, але тільки гірше, вона продовжує знищувати все довкола”, – додав він.

Related posts