На війні з РФ загинули воїни Валентин Челкан, Олександр Герасименко та Павло Чебан із Полтавщини

На війні з РФ загинули воїни Валентин Челкан, Олександр Герасименко та Павло Чебан із Полтавщини

У Полтавській області будуть прощатися із загиблими військовослужбовцями, які захищали Україну від російського вторгнення. Валентин Челкан та Олександр Герасименко проживали у Миргородській громаді, а Павло Чебан у Зіньківській громаді.

Загиблий воїн Валентин Челкан

Як повідомив Суспільному 3 липня речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін, у військового було звання солдат. Валентин Челкан загинув 30 червня під час виконання бойових завдань. Це сталося біля села Лиман Перший Харківської області. Воїнові було 42 роки.

Як повідомили в офіційному Telegram-каналі Миргородської громади, Валентин Челкан служив на посаді старшого стрільця ― оператора механізованого відділення. Проживав у місті Миргород.

Загиблий воїн Олександр Герасименко

Олександр Герасименко поліг 1 липня біля міста Селидове на Донеччині. Це було під час виконання бойового завдання. Старшому сержантові було 47 років. Про це Суспільному повідомив речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

За даними працівників Миргородської міської ради, Олександр Герасименко проживав у селі Білики. Служив на посаді головного сержанта ― командира мінометного взводу.

Загиблий воїн Павло Чебан

48-річний Павло Чебан загинув під час російського обстрілу. Це сталося 27 червня біля села Водяне на Донеччині. Воїн мав звання молодший сержант. Інформацію Суспільному підтвердили в обласному ТЦК та СП.

Telegram-канал Зіньківської ТГ

Як повідомили в офіційному Telegram-каналі Зіньківської громади, Павло Чебан проживав у селі Новоселівка. Чоловік був родом із Молдови, його родина переїхала у Новоселівку 1983-го. 2015-го брав участь в антитерористичній операції. Воїн має нагрудний знак “За вірність народу України” та медаль “Учасника АТО”. Після повернення з АТО продовжив працювати у сільськогосподарському підприємстві.

Павло Чебан знову пішов до війська з початком повномасштабного російського вторгнення разом зі своїм єдиним сином. Служив у складі 116-ї бригади територіальної оборони. 2023-го року отримав нагрудний знак “За вірність народу України”. Прощання з бійцем влаштують 4 липня.

Related posts