“Вирішується, що буде далі у цій війні”. Зеленський з літака повідомив про виліт до США

“Вирішується, що буде далі у цій війні”. Зеленський з літака повідомив про виліт до США

У зверненні за підсумками 22 вересня президент України Володимир Зеленський з літака повідомив про початок свого візиту до Сполучених Штатів. Стенограму опублікувала його пресслужба.

“Розпочинаємо візит у Сполучені Штати. Зараз летимо в Пенсильванію. Особливий візит. Потім Нью-Йорк, Вашингтон. Саме цієї осені вирішується, що буде далі у цій війні. Разом із партнерами можемо посилити наші позиції, як потрібно для нашої перемоги, спільної перемоги, – для дійсно справедливого миру”, – сказав Зеленський.

Він не уточнив, що який візит до штату Пенсильванія каже, але раніше ЗМІ повідомляли, що під час візиту до США Зеленський відвідає завод у Скрантоні (штат Пенсильванія), де виробляють боєприпаси калібру 155 мм.

Президент нагадав, що планує представити у США план перемоги України, “і першим його побачить повністю президент Америки” Джо Байден.

“Звичайно, представлю план перемоги всім лідерам країн-партнерів, які так само, як президент Байден, є лідерами світу й можуть стати лідерами миру, допомагаючи нам із планом перемоги. Представимо також його в Конгресі – обом партіям, – і обом кандидатам у президенти Сполучених Штатів”, – пояснив він.

На думку Зеленського, “Америка має всю достатню силу”, щоб разом з Україною, її союзниками та партнерами забезпечити мир, який передбачений українською формулою миру і Статутом ООН.

“Ми все для цього робимо. Зброя для захисту нашої незалежності та наших людей. Дипломатія для консолідації партнерів і примусу Росії до миру. І справедливість для того, щоб Росія відповідала за цю війну та відчувала її наслідки. І вдячність – наша вдячність усім, хто допомагає. Дякую кожному народу, усім лідерам, які відчули, що в цій війні Росії проти України вирішується значно більше, ніж доля тільки нашого, українського, народу”, – заявив він.

За словами президента України, “коли Україна захистить себе – кожна інша демократична нація від цього виграє”.

“Саме зараз визначається, що буде спадщиною нинішнього покоління державних лідерів. Тих, хто у найвищих кабінетах. Найближчими днями будуть зустрічі з лідерами країн Глобального Півдня, G7, Європи, з керівниками міжнародних організацій – із багатьма, хто допомагає консолідувати світ. Дуже вагомі зустрічі з представниками Сполучених Штатів. Справжній мир і справжня перемога України та міжнародного права – ось що нам потрібно”, – пояснив Зеленський.

Related posts