Джелялов розповів, що було найважчим у полоні РФ

Джелялов розповів, що було найважчим у полоні РФ

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов під час перебування у російській в’язниці переживав несправедливість і приниження. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу “Рада” 2 липня.

Із його слів, щодо нього не застосовували тортур, однак був психологічний тиск.

“Найважче [у полоні РФ] були дві речі. По-перше, це переживати оцю несправедливість і приниження, нехтування твоїми правами, усім, що повинно бути доступним сучасній людині. Це дуже важко, коли ти б’єшся, намагаєшся донести правду, а люди – там скло просто чи бетонна стіна… Це дуже важко пережити… І друге, дуже важко, коли ти хвилюєшся за своїх близьких”, – сказав Джелялов.

Він зазначив, що дуже переймався за дітей та дружину через те, що не мав змоги захистити їх. Джелялов також згадав, що його батько помер, поки він був у полоні.

Зараз у політика є деякі проблеми зі здоров’ям, але, каже він, загалом почувається добре.

Колишній політв’язень наголосив, що вірить у звільнення Криму, адже, за його словами, багато кримчан з нетерпінням чекають на деокупацію півострова. За його словами, війна почалася із Криму і має закінчитися його звільненням. Водночас він зазначив, що деокупація – це лише початок, адже 10 років анексії в будь-якому разі вплинули на населення.

Related posts