Росіяни почали встановлювати на свої БПЛА камери заднього виду: навіщо вони потрібні

Росіяни почали встановлювати на свої БПЛА камери заднього виду: навіщо вони потрібні

На думку експертів, це повинно попередити оператора про наближення зенітного FPV-дрона.

Росіяни не тільки збільшують виробництво дронів, вони почали встановлювати на свої розвідувальні безпілотники камери заднього огляду. Про це повідомляє військовий портал Defense Express.

Фото уламків одного із таких БПЛА виклав у Мережу відомий фахівець у галузі військових радіотехнологій Сергій “Флеш”.

“Дякую хлопцям за інформацію. Противник для захисту від наших зенітних дронів ставить на БПЛА камери заднього огляду”, – написав він.

Як повідомляє у свою чергу Defense Express, від роздумів до реалізації концепції пройшло близько двох тижнів. Таким чином, росіяни навчились дуже швидко реагувати на нові виклики з боку українських БПЛА.

Експерти встановили, що безпілотник, який можна бачити на фото, скоріш за все є дроном типу ZALA 421. Це розвідувальний апарат виробництва російської компанії ZALA Aero Group.

Він отримав мініатюрну камеру, яку під’єднали до кастомного приладу від російського виробника. Так що у оператора з’явилась можливість прийняти заходи при наближенні українського БПЛА.

Наприклад, російський дрон може спробувати відірватися на швидкості (швидкість зенітного FPV-дрона дуже обмежена). Загалом експерти прогнозують подальше зростання кількості контрзаходів. Наприклад, росіяни можуть почати встановлювати на свої БПЛА невеликі засоби РЕБ.

Українські зенітні дрони – що відомо

Нагадаємо, раніше в Мережу виклали відео, на якому можна бачити, як український дрон врізається у російський ударний гелікоптер Мі-28. Після цього відео переривається.

Пізніше росіяни підтвердили, що українські FPV-дрони стали реальною загрозою і становлять для гелікоптерів навіть більшу небезпеку, аніж зенітні ракети.

Related posts