Зеленський розповів про поки єдину модель імовірних переговорів з Путіним

Зеленський розповів про поки єдину модель імовірних переговорів з Путіним

Глава Української держави Володимир Зеленський припустив, що Україна може провести переговори із країною-агресором РФ за участі посередників, як це було у випадку “зернового коридору”. Про це президент сказав в інтерв’ю колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін,  яке опублікували 30 червня на YouTube-каналі “Зе!Президент”.

Зеленського запитали, за яких умов Україна могла б провести переговори з нелегітимним російським президентом Володимиром Путіним.

“Україна може знайти модель, в якій… можна знаходити рішення. Модель така була застосована вперше на прикладі “зернового коридору”, коли Україна домовлялася не з Росією, а з ООН і Туреччиною. Вони, зі свого боку, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами… а потім відповідну угоду підписувати з РФ. І так вона спрацювала: дві дзеркальні угоди, між якими є ООН і Туреччина”, – відповів президент.

За словами Зеленського, також “і в територіальній цілісності, і в енергетиці, і у вільному судноплавстві може бути використана відповідна модель, коли країни з різних континентів […] готують рішення щодо тієї чи іншої кризи”.

“А потім цей документ, якщо він влаштовує Україну, так само він має розбиратися з представниками РФ. Поки що у нас є тільки така модель”, – зазначив президент.

Related posts