Україна підписала безпекові угоди з Євросоюзом, Литвою і Естонією

Україна підписала безпекові угоди з Євросоюзом, Литвою і Естонією

Зеленський запросив лідерів інших європейських країн долучитися до підписання таких угод.

Україна підписала угоди про співпрацю у галузі безпеки з Європейським Союзом, Литвою і Естонією. Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Володимир Зеленський повідомив під час участі у засіданні Європейської Ради на рівні лідерів ЄС у Брюсселі.

Глава держави подякував за підписання безпекових угод: “Сьогодні Шарль Мішель, Урсула фон дер Ляєн і я підписали спільні безпекові зобов’язання”, – сказав Зеленський.

Також президент України додав, що сьогодні ще підписав безпекову угоду разом з президентом Литви Гітанасом Науседою: “Я підписав безпекову угоду між Україною і Литвою”, – сказав Зеленський.

Окрім того, президент України зазначив, що підписав безпекову угоду разом з прем’єр-міністром Естонії Кайєю Каллас.

Разом з тим, Зеленський запросив лідерів інших європейських країн долучитися до підписання таких угод.

Безпекові угоди України

Як повідомляв УНІАН, 13 червня президент США Джо Байден та український лідер Володимир Зеленський підписали угоду між США та Україною з безпеки, розраховану на 10 років.
Раніше писали, що обіцяна допомога Києву є недостатною, а безпекові угоди не дають реальних гарантій. Українські чиновники з ентузіазмом сприйняли безпекову угоду зі США, підписану напередодні. Однак вона не містить конкретних гарантій.

Related posts