“Посилить повітряний щит”. Зеленський подякував Румунії за рішення надати Україні ЗРК Patriot

“Посилить повітряний щит”. Зеленський подякував Румунії за рішення надати Україні ЗРК Patriot

Президент України Володимир Зеленський назвав “надважливим внеском” у протиповітряну оборону України рішення Румунії надати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot. Про це 20 червня глава Української держави заявив у соцмережі Х.

“Вдячний Румунії та президенту Клаусу Йоганнісу за рішення надати Україні додатковий комплекс протиповітряної оборони Patriot. Цей надважливий внесок посилить наш повітряний щит і допоможе нам краще захистити наших людей та критично важливу інфраструктуру від російського повітряного терору”, – написав Зеленський.

Він наголосив, що цінує “рішуче лідерство Румунії та принципову підтримку України”.

“Важливо, що цей крок зміцнює безпеку не лише України, а й усього нашого регіону і Європи. Поклавши край російському терору зараз, Україна запобігає потенційній агресії проти Молдови, Румунії, країн Балтії й усіх наших сусідів. Для України вкрай важливо мати необхідні інструменти для перемоги над російським терором зараз, щоб нікому більше не довелося зіткнутися з масштабнішою агресією з боку Росії в майбутньому”, – пояснив Зеленський.

Рішення про передання Україні системи ППО Patriot у Румунії ухвалили 20 червня на засіданні вищої ради оборони Румунії під керівництвом президента країни Клауса Йоганніса.

Related posts