Експерт розкрив, скільки нафтових заводів треба знищити, щоб у Росії почалися проблеми

Експерт розкрив, скільки нафтових заводів треба знищити, щоб у Росії почалися проблеми

Українським військовим вдалось зачепити до 15% потенціалу РФ.

Військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Петро Черник заявив, що Україні вдалось масштабувати процес ударів по російських заводах до корисного нам рівня.

Він розповів “24 каналу”, що українським військовим вдалось зачепити до 15% потенціалу РФ з нафтопереробки. Країна-агресор має приблизно до 30 великих таких заводів і до 50 – поменше.

Деякі нафтопереробні комплекси розташовані за Уральським хребтом. Однак українські війська вже випробували потужний безпілотний комплекс “Сокіл”, який може уражати цілі на відстані до 3300 кілометрів. Якщо дрони Сил оборони зможуть перетнути Уральський хребет, то це буде колосальний крок уперед.

“Якщо піднімемо коефіцієнт винищення хоча б до 50%, то і на лінії боєзіткнення можуть початися проблеми. Тому що техніку треба заправляти. Техніка “з’їдає” дуже багато палива. Скажімо, танк Т-90 за добу може “з’їсти” до однієї тони самого дизельного пального і до 100 кілограмів мастила. Це дуже правильний напрямок. Важливо його масштабувати й тримати на постійному рівні тональності”, – підсумував полковник.

Удари по нафтовій галузі РФ

Російський експорт сирої нафти та нафтопродуктів у квітні впав до рівня, який востаннє спостерігався наприкінці минулого року.

Високі ціни на російські нафту та паливо частково компенсували негативні ефекти від зниження експорту. Однак у квітні росіяни все одно заробили на експорті нафти значно менше, ніж у березні: 17,2 млрд доларів проти 18,4 млрд.

Україна повинна продовжувати удари по російських НПЗ, тому що це шкодить агресору і не може негативно вплинути на світовий ринок нафти, пише Foreign Affairs.

Ці удари можуть “завдати болю” всередині Росії, де ціни на нафтопродукти, такі як бензин і дизельне паливо, почали різко зростати.

Related posts