Франція передасть Україні партію винищувачів Mirage 2000 і підготує бригаду українських військових – Макрон

Франція передасть Україні партію винищувачів Mirage 2000 і підготує бригаду українських військових – Макрон

Франція допомагатиме Україні протистояти російській агресії і передасть, зокрема, винищувачі Mirage 2000. Про це президент Франції Емануель Макрон заявив на спільній із президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Парижі, її транслювала з перекладом пресслужба Зеленського.

“Техніка, яку ми передавали, зокрема, ракети SCALP […] – це те, що якраз допомогло на полі бою змінити ситуацію в Україні. Ми оголошуємо про постачання першої партії літаків Mirage 2000 і про початок підготовки пілотів-штурмовиків і механіків для обслуговування цього літака. Ми вирішили, що Франція укомплектує повністю і навчить персонал повної бригади у межах регенерації українських сил”, – сказав Макрон.

За словами перекладача, президент Франції назвав цифру 400 тис. бійців, хоча напередодні французський лідер згадував про 4,5 тис.

“Хочу підкреслити – ми не воюємо проти Росії, ми хочемо контролювати процес ескалації, але водночас ми не можемо дозволити Росії нав’язувати власні “червоні лінії” щодо нашої військової співпраці, оскільки Україна має легітимне право на оборону”, – підкреслив Макрон.

Він також пообіцяв підтримку Францією України в її євроінтеграції і прагненні стати членом НАТО.

Related posts