Західні спецслужби припускають, що Україна у 2024 році “втратить великі території” – ЗМІ

Західні спецслужби припускають, що Україна у 2024 році “втратить великі території” – ЗМІ

До кінця року Україні загрожує велика втрата територій, ідеться у звітах західних спецслужб. Про це написала німецька газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, її 25 травня цитує Welt.

В оцінці розвідки йдеться, що не очікують, що Київ зможе відвоювати ініціативу у війні, яку розв’язала країна-агресор Росія у 2024 році.

Артилерійське розгортання росіян значно сильніше, ніж в українців, ідеться у звіті. Окрім того, Росія може “більше ніж компенсувати” свої втрати, тоді як Київ не в змозі призвати достатню кількість нових солдатів, щоб компенсувати втрати і створити резерви. Нові правила мобілізації вплинуть на ситуацію лише наприкінці літа, оскільки новобранців спочатку треба буде навчити, зауважили аналітики.

Згідно з документами, очікувані втрати території України є наслідком нинішньої оборонної позиції українських збройних сил та пов’язаного із цим затягування бойових дій. Україна хоче зберегти солдатів і виграти час для мобілізації та відновлення власного військово-промислового комплексу, ідеться у звіті.

Заступник голови комітету парламентського контролю за розвідувальними службами Німеччини Родріх Кізеветтер підтвердив, що в Україні є проблеми з боєприпасами і мобілізацією. Водночас, за його словами, зараз поширюють песимістичні звіти про ситуацію, ймовірно, щоб створити враження, що “ситуація безнадійна і військова підтримка більше нічого не дасть”. Мета, за його словами, – чинити тиск на Київ, щоб змусити його “поступитися територією”.

Кізеветтер зазначив, що Україна може й далі перемагати, але будь-яка затримка в підтримці з боку Німеччини й інших країн зробить її більш складною і дороговартісною.

Related posts