Росія щодня скидає на Україну 100–120 КАБів – Міноборони

Росія щодня скидає на Україну 100–120 КАБів – Міноборони

Міністерство оборони України вважає російські керовані авіаційні бомби однією з найбільших проблем на фронті. Про це розповів перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк в інтерв’ю, яке опублікували на YouTube-каналі міністерства 26 травня.

“На сьогоднішній час залишається перевага в повітрі [країни-агресора] Російської Федерації. Наші підрозділи страждають сьогодні від великої кількості застосування керованих авіаційних бомб авіацією противника. У середньому в день скидається 100–120 керованих авіаційних бомб на голови наших захисників”, – сказав він.

За словами Гаврилюка, це становить понад 3-4 тис. КАБів на місяць. Вагова категорія цих бомб – від 250 кг і більше, переважно застосовують авіаційні бомби вагою 250 і 500 кг, сказав заступник міністра. Він підкреслив, що основними засобами боротьби проти цього залишаються засоби протиповітряної оборони.

“Не тільки для прикриття наших військ, а прикриття в цілому території України, для захисту критичної інфраструктури нашої і захисту домівок, де проживають прості українці”, – сказав він.

Також важлива достатня кількість артилерійських боєприпасів, сказав Гаврилюк. За його словами, наразі в цьому в окупантів залишається перевага один до п’яти.

Related posts