Зеленський: На Харківщині Сили оборони частково стабілізували ситуацію

Зеленський: На Харківщині Сили оборони частково стабілізували ситуацію

Сили оборони України знищують усіма засобами російських окупантів, які вдерлися на північ Харківщини.

На півночі Харківської області Сили оборони України частково стабілізували ситуацію. Про це у вечірньому зверненні до українців сказав президент Володимир Зеленський.

Зокрема, за його словами, сьогодні протягом усього дня заслуховували доповіді від українських військових та Міністерства оборони.

“Постійна увага – фронту, усім районам бойових дій. Харківщина – райони поруч із кордоном, місто Вовчанськ – тривають наші захисні дії. За цей день нашим Силам оборони та безпеки України – усім задіяним підрозділам – вдалося частково стабілізувати ситуацію. Окупанта, який зайшов на Харківщину, всіма засобами знищують. Артилерія, дрони, наша піхота достатньо влучно працюють”, – наголосив Зеленський.

Глава держави дякує кожному й кожній, хто зараз на позиціях.

“Так само увага – усім іншим напрямкам. Особливо Донеччина – Покровський напрямок, також Куп’янський напрямок на Харківщині. Ми чітко бачимо, як окупант намагається відтягнути наші сили та зробити менш концентрованою нашу бойову роботу. Реагуємо на це саме так, як потрібно, – на кожному напрямку нам має бути чим відповісти ворогу. Наш український результат, наша сила залежать від кожного солдата, кожного сержанта, кожного офіцера, які безпосередньо на позиціях, у бою, на фронті: повне виконання бойових завдань у наявних умовах має зірвати російські наступальні плани”, – відзначив глава держави.

Президент додав, що впродовж дня сьогодні були також доповіді щодо внутрішньої ситуації: безпеки та ліквідації наслідків російських ударів.

“Сьогодні – жорсткий удар по Херсону, російські авіабомби… Дніпро – російський ракетний удар… Харківщина, Миколаївщина, Сумщина… Сьогодні було багато роботи у наших рятувальників ДСНС України. Дякую кожній рятувальній команді за незмінну оперативність. Дякую кожній державі, які теж незмінно оперативно, незмінно дієво допомагають нам – допомагають нашим людям, нашій державі. Світ має силу, має зброю, має можливість примусити Росію до миру – до справедливого миру. І, щоб це вдалося, зараз потрібно зробити абсолютно все, щоб російські наступальні дії, російська спроба розширити війну не вдалася”, – підкреслив Зеленський.

Наступ РФ на Сході України – останні новини

У Генеральному штабі ЗСУ заявили про нові зіткнення в районі Вовчанська. Зокрема, ЗСУ частково витіснили ворожі сили із населеного пункту, тривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях.

Також УНІАН повідомляв, що в ЗСУ відповіли, під чиїм контролем перебуває Роботине. На Оріхівському напрямку російські окупанти не полишають спроб просунутися в районах Роботиного та Старомайорського, де від початку доби відбулося загалом 15 бойових зіткнень. При цьому село Роботине Запорізької області перебуває під контролем Сил оборони України.

Related posts