В Україну повернули тіла 501 полеглого захисника, — Координаційний штаб

В Україну повернули тіла 501 полеглого захисника, — Координаційний штаб

Українські бійці загинули на Авдіївському, Бахмутському, Мар’їнському, Вугледарському, Луганському та Запорізькому напрямках. Після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для поховання.

Україні вдалося репатріювати 382 тіла захисників, що загинули на Авдіївському напрямку. Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими (КШППВ).

Також повернули тіла 56 полеглих воїнів з Бахмутського напрямку, 45 тіл оборонців з Мар’їнського напрямку, 6 тіл полеглих захисників на Вугледарському напрямку, 4 полеглих воїнів на Запорізькому напрямку, 7 тіл оборонців, що воювали на Луганському напрямку. Вдалося повернути 1 тіло з моргу на території Росії.

Зазначається, що тіла полеглих захисників повернули завдяки взаємодії співробітників КШППВ з Об’єднаним центром СБУ, МВС України, Офісом омбудсмана, секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України й Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла наших оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

Писали, що 14 серпня на Харківщині загинула медик Олександра Мулькевич – машину медичного батальйону “Госпітальєри” дронами атакували російські військові.

Нагадаємо, у Києві затримали чоловіка, який принижував загиблих військовослужбовців. Він висловлював невдоволення, що посеред столиці влаштували кладовище, маючи на увазі Алею Героїв на Майдані Незалежності.

 

Related posts