Знайдені мільйони можуть повернути очільниці МСЕК: що сталося

Знайдені мільйони можуть повернути очільниці МСЕК: що сталося

За словами правоохоронців, долю вилучених коштів визначить суд.

Ім’я колишньої керівниці МСЕК Хмельницької області Тетяни Крупи, в помешканні якої нещодавно правоохоронці знайшли мільйони доларів, знов не сходить з язиків.

Як повідомив Офіс генпрокурора України, це сталося через поширення в інформпросторі інформації про отримання 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури груп інвалідності.

За даними відомства, генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування.

Водночас сотні українців у соцмережах цікавить запитання про те, як складається доля знайдених і вилучених у помешканні Тетяни Крупи мільйонів. Нагадаємо, за даними джерел ТСН.ua, їх у квартирі родини Крупи було настільки багато, що правоохоронці знаходили гроші навіть у вбиральні – там, де були вільні місця.

“Знайдені та вилучені під час обшуків кошти є речовим доказом, які зберігаються відповідним чином у визначених законом місцях. Їхню долю вирішуватиме суд, але тут є нюанси. Якщо в суді буде доведено незаконне походження коштів або якоїсь частини, то вони відповідно будуть конфісковані за рішенням суду і перераховані до державного бюджету. Під час дії воєнного стану не виключається, що можуть бути перераховані на потреби ЗСУ. Але якщо в суді буде доведено законність їхнього походження і суду будуть надані відповідні документальні докази, то кошти або відповідна частина, найімовірніше, будуть повернуті власниці”, – роз’яснили ТСН.ua джерела у правоохоронних органах.

Related posts