Лікар МСЕК із Вінниці купив 13 квартир і три Tesla, на дружину-пенсіонерку оформив шестикімнатні апартаменти в центрі Києва. Розслідування

Лікар МСЕК із Вінниці купив 13 квартир і три Tesla, на дружину-пенсіонерку оформив шестикімнатні апартаменти в центрі Києва. Розслідування

Голова МОЗу Віктор Ляшко після скандалу навколо мільйонних статків голови Хмельницької МСЕК анонсував перевірку 3,5 тис. рішень щодо інвалідності (а разом із тим непридатності до військової служби) чоловіків. Міністерство охорони здоров’я анонсує реформу та навіть ліквідацію МСЕК. Медико-соціальні експертні комісії працюють в Україні впродовж десятиліть. Під час війни вони отримали можливість заробляти сотні тисяч і навіть мільйони доларів на корупції. Однак такі скандали траплялись і задовго до повномасштабної війни.

OBOZ.UA продовжує вивчати статки голів МСЕК. Цього разу нам вдалося знайти лікаря комісії, який разом із дружиною-пенсіонеркою володіє 13 квартирами. Серед них елітна нерухомість площею 260 квадратів у самому центрі Києва. Крім того, родина лікаря є власниками одразу трьох автомобілів Tesla і має спільний бізнес зі своєю начальницею – очільницею МСЕК. Про статки тих, від кого залежать “білі квитки”, читайте у матеріалі.

Вінницькі лікарі МСЕК віддають перевагу великим квартирам

Очільниця Вінницької МСЕК Юлія Даниленко задекларувала зарплату в розмірі 221 тис. грн за весь 2023 рік, купу нерухомості, чоловіка, сина, а також будинок площею 196,7 квадрата. OBOZ.UA вдалося знайти цей будинок. Це велика двоповерхова будівля з червоної цегли. Судячи з фото з Googlemaps, на будинку розміщені сонячні панелі.

Чоловік Даниленко – директор із забезпечення діяльності АТ “Вінницяобленерго”, тож родина добре розуміється у питаннях альтернативного енергопостачання. Як зазначено на сайті “Вінницяобленерго”, Сергій Даниленко працює в енергетиці вже впродовж 30 років.

Окрім великого будинку, у Даниленко також є у власності квартира у Вінниці площею 49 квадратів і 104 квадрати комерційної нерухомості. Чоловік володіє квартирами площами 57,7 та 70,4 квадрата в одній із Вінницьких новобудов. А також квартирою площею 48,1 кв. м в іншій багатоповерхівці.

Крім того, родина задекларувала 25 земельних ділянок. Разом із великим будинком, чотирма квартирами та великим комерційним приміщенням голова МСЕК цілком могла б жити на дохід від оренди нерухомості. І це лише офіційна частина її статків – те, що потрапило до декларації.

В автопарку енергетика та лікарки – Tesla Model3, Mitsubishi Pajero та Mitsubishi Outlander. У декларації вказано, що Tesla жінка придбала всього за 58,4 тис. грн чотири роки тому. Тобто на момент купівлі фактично новий автомобіль обійшовся всього у 2,1 тис. доларів. І це при тому, що зараз (уже чотирирічний) такий автомобіль коштує близько 20 тис. доларів.

Голова МСЕК має авто

Related posts