Україна оголосить мобілізацію жінок? Залужний назвав умову

Україна оголосить мобілізацію жінок? Залужний назвав умову

«Ми повинні запобігти повномасштабній війні в Європі іншими способами, а не шляхом призову українських жінок»

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що мобілізація жінок в Україні є неприйнятною, і до неї можуть вдатися у разі крайньої необхідності. Про це він заявив під час виступу Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House)

«Якщо доведеться мобілізувати жінок, щоб врятувати Європу від війни, ми, безумовно, це зробимо. Але, я вважаю, що ми повинні запобігти повномасштабній війні в Європі, як це було в 1939 році, іншими способами, а не шляхом призову українських жінок», – наголосив він.

Залужний також зазначив, що не хоче дорікати Заходу, а лише донести свою думку і не допустити повторення помилок. «Я всього лиш хочу, щоб пан Джорджа Сантаяна (автор висловлювання «Той, хто не пам’ятає свого минулого, приречений на те, щоб пережити його знову») був не правий. Або ми, людство, у чиїх руках доля 21 століття, були розумними і пам’ятали своє минуле, щоб не пережити його в майбутньому», – сказав Залужний.

Нагадаємо, Залужний підтримує план перемоги України у війні проти Росії, але зауважує, що у війні «немає ніяких прогнозів – є математика». Про це повідомила журналістка Ніна Кур’ята, яка поцікавилася думкою колишнього головнокомандувача ЗСУ щодо плану.

Також Залужний заявив, що не підтримує мобілізацію молоді 18-25 років. Посол додав, що Україну здатна врятувати лише молодь: «Якщо країна дійде до такого бар’єра, коли буде загроза існуванню держави як такої, її можуть врятувати тільки молоді люди у віці 18-25 років, бо це абсолютно інші люди».

Related posts