Експерт про дозвіл на завдання ударів по території РФ: Наразі це не вплине на хід війни

Експерт про дозвіл на завдання ударів по території РФ: Наразі це не вплине на хід війни

Також, експерт розповів, що може стати першою ціллю ракетних ударів по території РФ.

Дозвіл на використання західного озброєння по території Росії не змінить хід війни, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Петро Черник.

“Для того, щоб змінити хід війни цими ракетами, їх має бути кілька тисяч. Підкреслюю – не кілька десятків, які ми використовуємо. Не кілька сотень, а кілька тисяч. Тільки тоді буде перелом. Під час “Бурі в пустелі” американці лише ракет ATACMS застосували понад 600 за трошки більше, ніж місяць. Це при тому, що армія Садама навіть за теперішньої дуже сильно побитій російській армії – тоді була не співмірна”, – пояснив Черник.

Водночас він додав, що розв’язати одну з проблем для Сил оборони такі удари все ж таки можуть. Йдеться про знищення російської армійської авіації на місцях базування.
“Такі гелікоптери, як Мі-24, Мі-8, Ка-52 мають бойовий радіус до 200 кілометрів. Тобто він має взяти певне озброєння на борт, долетіти до лінії боєзіткнення, відстрілятися і повернутися назад. Це 200 кілометрів. Тобто вони мусять базуватися в цих радіусах. От по цих аеродромах і покликана бути застосована вся можлива ракетна зброя такого типу. Що суттєво підійме коефіцієнт знищення відповідної техніки, а відповідно знизить її застосування, яке сковує рух наших військ”, – додав Черник.

Дозвіл на удари по території РФ: що відомо

За даними The Guardian, Великобританія вже ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілям на території Росії. Також видання зазначає, що держсекретар Блінкен також “натякнув” на те, що Вашингтон ухвалив аналогічне рішення щодо ракет ATACMS.

Схожу інформацію підтвердили і в Кремлі. Зокрема, спікер російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що “найімовірніше, звісно, всі ці рішення вже ухвалено, це можна припустити з великою часткою ймовірності”.

Тим часом видання The Telegraph відзначає, що у випадку надання дозволу, під ракетним шквалом можуть опинитися доволі цікаві обʼєкти, зокрема авіабаза на околиці Липецька, де тренуються російські пілоти.

Related posts