Російські війська в окупованому Криму залишаються без пального та боєприпасів, – експерт

Російські війська в окупованому Криму залишаються без пального та боєприпасів, – експерт

Угрупування в Криму та інша інфраструктура залишається на “голодному пайку”.

Угрупування російських військових в окупованому Криму має величезні проблеми із забезпеченням через стан Керченського мосту та фактичне знищення поромної переправи.

“Ворог змушений щось робити, бо його війська в Криму залишаються без пального, без боєприпасів”, – заявив військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України, капітан I-го рангу у відставці Володимир Заблоцький в інтерв’ю OBOZ.UA

За його словами, поромна переправа через Керченську протоку фактично заблокована. Загарбникам доводиться вживати безпрецедентних заходів для охорони незаконно побудованого Кримського мосту. При цьому постачання морем небезпечне, а залізниця, яку росіяни побудували з Ростова на окуповану територію південного сходу України, не доходить до півострова.

“Отже, угрупування в Криму та інша інфраструктура залишається на “голодному пайку”, – поділився оцінкою Заблоцький.

Він додав, що загарбники використовують ресурси “вагонними нормами” і головну роль у цьому відіграє саме Керченський міст.

“Залізниця мосту – це про військо. Окупаційна армія воює вагонними нормами, витрачає величезну кількість боєприпасів. До того ж потрібне ще й продовольство, щоб годувати цих “зелених чоловічків” і решта необхідного”, – пояснив експерт.

Руйнування Керченського моста – що відомо

Нещодавно партизанський рух АТЕШ повідомив про руйнування конструкцій елементів Керченського моста. Об’єкт потребує екстреного ремонту, оскільки деякі конструкції вже почати обсипатися, але ніхто не приділяє мосту належного догляду та внаслідок отриманих пошкоджень відбувається деградація конструкційних елементів моста.

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук припустив, що, якщо це справді так, могло статися перевантаження споруди.

“Ворог не може собі дозволити у повному обсязі використовувати цей об’єкт, а основна логістика лежала на залізничній поромній переправі, яка зараз не працює. Чесно кажучи, вибір у ворога невеликий – додатково навантажити цей сумнозвісний міст”, – сказав Плетенчук.

Related posts