До 250 дронів могли вдарити по Росії за ніч: експерт вказав на деталі потужної атаки

До 250 дронів могли вдарити по Росії за ніч: експерт вказав на деталі потужної атаки

Україна в рази збільшила частоту ударів по РФ, зазначив аналітик.

Триває війна в Україні, і Київ розширює можливості для дронових атак по Росії, за одну ніч під прицілом перебувало 16 областей держави-агресора.

Про це сказав військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі радіо NV. Він зазначив, що завдаються удари по нафтопереробних заводах, як об’єктах, які забезпечують російську військову техніку тим, що необхідно для ведення війни. “І включився фактор Москви. Це вдруге, фактично за тиждень, атака саме по Москві. Обираються об’єкти доволі цікаві. На території Підмосков’я і Москви є об’єкти як ВПК, так й інші цікаві, як Московський НПЗ. І видно, що зміщується фокус уваги ймовірних українських ударів саме по мегаполісах або по об’єктах, які розташовані в районах мегаполісів”, – сказав Мусієнко.

Він нагадав, що після 26 серпня, коли Україна пережила масштабну ракетно-дронову атаку, а потім і 27 числа менш потужну, міністр оборони України Рустем Умєров зазначав, що Україна буде шукати шляхи, яким чином відплатити. “Зараз акцент не даремно робиться на тому, що Україна продовжує робити поступ у виробництві і розробці нових систем, як безпілотних – мова йде про “Паляницю”, так і про успішне випробування балістичної ракети, про яке оголошував минулого тижня президент України”, – сказав експерт.

Мусієнко наголосив, що Україна збільшила частоту ударів приблизно в 5 разів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. “За минулу ніч 16 російських регіонів були під ударами”, – підкреслив він. Також нагадав, що кількість цих дронів зросла приблизно в 6-7 разів в порівнянні з аналогічним періодом річної давнини.

“Якщо Росія заявляє, що вони, начебто, збили 150 дронів, але при цьому ще є повідомлення, відео про влучання, зокрема, в Московський НПЗ, то виходить, що могло бути запущено до 250 дронів по Росії. І це тільки за одну ніч. А до цього також були атаки в серпні. Хоч і не такі масштабні. То ж ми виходимо на значні показники”. – наголосив експерт.

Важливі новини про війну – що повідомлялося

Як повідомляли, 1 вересня у Росії заявляють про безпілотники, які атакують об’єкти у Московській та Тверській області. Мер Москви Сергій Собянін писав, що росіяни продовжують відбивати атаку. Ціллю став Московський нафтопереробний завод, біля якого збили один з БПЛА.

За словами російського посадовця, пошкоджень та постраждалих нібито немає, як і загрози роботі НПЗ. Водночас Astra в Telegram повідомила, що місцеві мешканці помітили “факел”, який палає на НПЗ.

Крім того, під ударом опинилася державна районна електростанція у Московській області, а також ДРЕС і газорозподільча мережа, що розташована за кілька кілометрів від неї, у Конаково Тверської області.

Після атаки БПЛА пожежа виникла біля місцевої ГРЕС і біля газорозподільної мережі “Конаково”, яка є технологічною частиною магістрального газопроводу “КГМО-Конаково”.

Related posts