Суд РФ ув’язнив на 10 років харківського тракториста у справі про «шпигунство»

Суд РФ ув’язнив на 10 років харківського тракториста у справі про «шпигунство»

Російський суд вважає, що українець збирав відомості, що «шкодять безпеці Росії»

Санкт-Петербурзький міський суд засудив громадянина України Віктора Руденка у справі про «шпигунство» до 10 років колонії суворого режиму. Про це повідомила керівниця об’єднаної пресслужби судів міста Дарина Лебедєва.

Згідно з версією слідства, у березні 2022 року чоловік збирав відомості, що нібито «шкодять безпеці Росії» за завданням СБУ, перебуваючи водночас на території України. Стверджується, що робив він це з ідейних спонукань, «з метою нанесення вогневого ураження російським військовослужбовцям, озброєнню та військовій техніці». Підкреслюється, що ці відомості не є державною таємницею.

Як зауважила Лебедєва, Руденко не заперечував фактичних обставин, але винним себе не визнав, пояснивши, що у скоєному не розкаюється.

Нагадаємо, до серпня 2024 року в Росії склали понад 10 тис. протоколів за статтею про «дискредитацію» армії за антивоєнні висловлювання.

До слова, українець Олексій Єфименко отримав до семи років ув’язнення у колонії суворого режиму РФ у справі про «шпигунство».

Зокрема, суд визнав, що, завдяки переданим даним українській стороні Руденком, мінометному обстрілу піддався підрозділ російської мотострілецької дивізії.

 

Related posts