Верещук закликала евакуюватись населення покровського напрямку і сказала, кого це не стосується

Верещук закликала евакуюватись населення покровського напрямку і сказала, кого це не стосується

Жителям населених пунктів Донецької області, які знаходяться на покровському напрямку, слід евакуюватись. Про це 18 серпня заявила в Telegram віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

“На покровському напрямку ситуація залишається важкою. Тому звертаюсь до мешканців населених пунктів у безпосередній близькості до лінії фронту. Насамперед це: Покровськ, Мирноград, Селидове. Прошу вас евакуюватись”, – написала вона.

За словами віцепрем’єр-міністерки, до більш безпечних регіонів мають виїхати ті, хто не залучений до оборони населених пунктів.

“Життя та здоровʼя ваше й ваших дітей цінніше всього. Ваше перебування там заважає працювати Силам оборони. Розумію, що ви залишаєте звичну роботу, домівки, майно. Але життя та здоровʼя вас і ваших дітей цінніше”, – пояснила Верещук.

Вона підкреслила, що труднощі та невідомість в евакуації – “краще, аніж під обстрілами, на лінії вогню”, і пообіцяла допомогу евакуйованим від уряду, місцевої влади, волонтерів, міжнародних організацій і звичайних українців.

Related posts