ППО знищила п’ять ракет, зокрема балістичні, та вісім дронів, ще три ракети “не досягли своїх цілей” – ПС ЗСУ

ППО знищила п’ять ракет, зокрема балістичні, та вісім дронів, ще три ракети “не досягли своїх цілей” – ПС ЗСУ

У ніч на 18 серпня ворог атакував Україну балістичними, крилатими й керованими авіаційними ракетами, а також ударними БПЛА типу Shahed. Про це повідомив уранці в Telegram командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Усього радіотехнічні війська Повітряних сил виявили 16 засобів повітряного нападу противника:

  • одну балістичну ракету “Іскандер-М”;
  • дві балістичні ракети KN-23;
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59;
  • три крилаті ракети (тип уточнюють);
  • вісім ударних БПЛА Shahed-131/136.

Балістику росіяни запустили із Курської та Воронезької областей, дрони – з Курської.

Унаслідок протиповітряного бою зенітні ракетні війська Повітряних сил, мобільні вогневі групи сил оборони та підрозділи радіоелектронної боротьби збили 13 повітряних цілей у межах Київської, Сумської та Полтавської областей: обидві балістичні ракети KN-23, три крилаті ракети (тип уточнюють) і всі вісім дронів.

“Решта ракет, які не потрапили до статистики збитих, не досягли бажаних цілей. Попередньо, без людських втрат і потерпілих”, – додав Олещук.

Окупанти вночі й уранці атакували, зокрема, Київ, спочатку балістичними ракетами, приблизно о 7.00 – крилатими, повідомили в КМВА.

“Попередньо, тип озброєння на кшталт “Іскандер-К”. Після тривалих складних маневрів територією кількох областей, ракети намагалися уразити цілі з південного напрямку. Силами та засобами ППО усі ворожі цілі були знищені!” – прокоментували в адміністрації другу атаку.

Related posts