Вимкнень світла не прогнозують до середини жовтня, якщо не буде нових атак РФ на енергооб’єкти чи аномальної спеки – ДТЕК

Вимкнень світла не прогнозують до середини жовтня, якщо не буде нових атак РФ на енергооб’єкти чи аномальної спеки – ДТЕК

Завдяки частковому відновленню генерації і зниженню температури повітря ситуація в енергетиці України дещо покращилася, унаслідок чого не застосовують графіки вимкнень світла. Про це повідомили у ДТЕК у Facebook.

“Без відключень можна обійтися приблизно до середини жовтня, якщо не буде нових атак на об’єкти енергетики чи аномальної спеки”, – розповіли в компанії.

Однак із настанням холодів навантаження на енергосистему збільшиться, оскільки споживачі почнуть користуватись електроопаленням і набагато більше використовуватимуть електроенергію, оскільки взимку раніше темніє, наголосили у ДТЕК.

Там зазначили, що НЕК “Укренерго” буде змушене знову вводити ліміти на споживання електроенергії, унаслідок чого повернуться графіки вимкнення світла.

“Ситуація, усе ще складна, бо енергосистема втратила більше 9 ГВт потужностей під час російських атак. Швидко відновити все – неможливо, тому графіки відключень можуть використовуватися щонайменше до кінця наступного опалювального сезону”, – резюмували в ДТЕК.

Related posts