Зеленьский про загибель чоловіка з маленьким сином у Київській області: Росіяни не мають жодних географічних обмежень на застосування зброї

Зеленьский про загибель чоловіка з маленьким сином у Київській області: Росіяни не мають жодних географічних обмежень на застосування зброї

Президент України Володимир Зеленський прокоментував у Facebook повітряну атаку країни-агресора РФ у ніч на 11 серпня, внаслідок якої у Київській області загинули 35-річний чоловік та його чотирирічний син.

Також постраждало ще троє людей, серед них 12-річний хлопець, зазначив Зеленський. Він висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

За попередньою інформацією, росіяни застосували північнокорейську ракету, розповів президент. Піротехніки продовжують працювати, щоб встановити точні дані щодо цієї ракети.

“Тільки за один цей тиждень російська армія вдарила понад 30 ракетами та більш ніж 800 керованими авіабомбами. Росіяни не мають жодних географічних обмежень на застосування такої зброї – із перших днів повномасштабної війни вся територія нашої держави під загрозою постійних ударів”, – написав Зеленський.

Він зазначив, що українці вдячні всім партнерам, які допомагають із системами ППО та бойовою авіацією. Але щоб дійсно зупинити російський терор, Україні потрібен не тільки повноцінний повітряний щит, а й “сильні рішення”, які знімуть обмеження на захисні дії.

“Коли українська далекобійність не матиме лімітів, ця війна точно отримає ліміт – ми реально наблизимо її справедливе завершення”, – підкреслив президент.

Related posts