ЗСУ просуваються все глибше: що зараз відбувається у Курській області

ЗСУ просуваються все глибше: що зараз відбувається у Курській області

Оперативно інформуємо про головні події у Курській області

У вівторок, 6 серпня, Збройні сили України зайшли до Курської області Росії, і з того часу не тільки не були вибиті назад, а й з кожним днем ​​просуваються все далі вглиб території РФ. Станом на 9 серпня українські військові перебувають вже на відстані близько 20 кілометрів від Курської АЕС у Курчатові.

Росіяни в паніці від таких новин, багато хто зірвався і переїжджає, також сильно критикують в Росії поведінку свого військового керівництва. В Україні ж, навпаки, вельми надихнуті такою зміною сил на полі бою. Судячи з відсутності серйозної реакції країн Заходу, українських партнерів за кордоном все влаштовує.

Стежимо за всіма подіями у Курській області та оперативно оновлює цей матеріал, збираючи останні новини, карти, фото та відео.

10 серпня

16:00 За попередніми даними, кількість полонених росіян вже може досягати 1 тисячі. Також з’являється інформація про захоплення російської техніки, в тому числі і танка, а також удар по військовій колоні РФ у Курській області завдяки публікаціям росіян про пересування їхніх військ.

15:00 У мережі публікують кадри нової групи військовополонених росіян.

Також, судячи з публікацій у мережі, російська армія намагається накривати ДРГ ракетами “Іскандер-М”, але особливого успіху вони не мають.

14:20 Губернатор Білгородської області В’ячеслав Гладков про село Пороз: “Надходить суперечлива інформація: з одного боку, ми всі бачили ролик, який знятий на тлі сільського Будинку культури, з іншого боку, жителі, які щойно виїхали, кажуть, що противника не бачили і стрілянини не чули”.

13:25 МАГАТЕ звернулося з проханням до всіх сторін проявляти стриманість через ситуацію поблизу Курської атомної електростанції, про це заявив генеральний директор агентства Рафаель Гроссі. Тим часом в Росатомі наголошують, шо Курська АЕС працює у штатному режимі.

В Курську область продовжують прибувати додаткові військові підрозділи РФ.

В мережі спірна інформація щодо того, під чиїм контролем зараз Мартинівка Суджанського району Курщини.

12:10 Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна просунулась у Курській області вже на відстань до 35 км: “Українці до миру не готові і продовжують ескалацію напруженості. Два дні тому атака на курскому напрямку, де вони просунулися на кілька десятків кілометрів – 30-35 уже сьогодні. Окопуються там”.

09:50 З’явилося відео з нібито українськими військовими в населеному пункті Пороз в Бєлгородській області. Офіційних коментарів поки немає, але один з російських військових каналів теж інформує про захід “диверсійної групи” ЗСУ.

08:00 У Росії заявляють про нібито перехоплення та знищення одразу 32 українських безпілотників: 26 — над Курською областю та 6 над Ярославською областю.

На підльоті до Ярославля дрони намагалися атакувати одне із підприємств, повідомив губернатор регіону Михайло Євраєв. За його словами, на місці падіння руйнувань та постраждалих немає.

07:00 У Брянській, Білгородській та Курській областях Росії ввели режим контртерористичної операції (КТО) через “підвищення рівня диверсійно-терористичних загроз” з боку України, повідомив НАК.

Режимом контртерористичної операції передбачається:

  • перевірка документів, а у разі їх відсутність доставлення осіб до органів внутрішніх справ для встановлення особи;
  • обмеження пересування людей та транспорту, за необхідності їх видалення з окремих ділянок місцевості та об’єктів та переселення на безпечні території;
  • посилення охорони суспільного порядку на важливих об’єктах;
  • прослуховування телефонів та пошти;
  • призупинення діяльності небезпечних виробництв та організацій, у яких використовуються вибухові, радіоактивні, хімічно та біологічно небезпечні речовини;
  • введення карантину.

01:00 Наступ України в Курскій області отримав “зелене світло” від союзників — Politico. Видання зазначає, що на тлі боїв в області області Росії немає жодних ознак того, що західні союзники України чинять тиск на Київ, щоб змусити його послабити наступ. У МЗС ФРН повідомили в Politico, що Україна “має право на самооборону, закріплене в міжнародному праві”.

Related posts